Trygghetsteam

På skolan har vi ett trygghetsteam för att främja tryggheten och förebygga, upptäcka och agera i eventuella mobbningssituationer.

• Alla ska känna sig trygga i skolan
  • Ingen elev ska bli utsatt för diskriminering eller kränkande behandling.
  • Vid behov ska åtgärder sättas in omedelbart.
  • All personal ska ha kunskap och vara trygga i hur de ska agera så fort behov uppstår.

Syfte

Trygghetsteamets arbete är att främja, förebygga, upptäcka, förhindra att det förekommer diskriminering eller kränkande behandling på Haga/Lyckebyskolan.

Uppgifter

Trygghetsteamets främsta uppgifter är att:

• Aktivt arbeta för ökad trivsel och trygghet för elever på skolan.
  • Arbeta främjande och förebyggande mot diskriminering, och kränkande behandling.
  • Ansvara för att ärenden följs upp och åtgärdas.
  • Stödja och handleda personal som utreder och följer upp ärenden.
  • Följa kunskapsutvecklingen inom området.
  • Genom information, och genom utbildningsinsatser, öka medvetenheten hos elever, föräldrar och personal om diskriminering, och kränkande behandling.

Senast uppdaterad: 9 augusti 2019