Trygghet, studiero och inflytande

På HagaLyckebyskolan är det viktigt att man som elev känner sig trygg på skolan. Att känna trygghet är en grund för att trivas och för att kunna lära sig nya saker.

Trygghet

Vi har ett trygghetsteam som arbetar förebyggande och under rasterna har vi alltid flera rastvärdar eller fritidsledare ute. Inne på skolan finns det alltid vuxna i elevernas närhet.

CPS - Collaborative and Proactive Solutions

CPS (Collaborative and Proactive Solutions) är en metodik skapad av Dr Ross Greene. Denna samtalsmetod bygger på ett låg-affektivt, empatiskt bemötande och syftar till att skapa gemensamma lösningar som stärker elevens förståelse och förmåga att hantera olika situationer både i nuet och i framtiden. CPS är ett arbetsätt vi eftersträvar och framöver kommer gå in djupare i.

Studiero

Studiero är grundförutsättningarna för att kunna tillgodogöra sig kunskap. Vi är en mobilfri skola som arbetar aktivt för att skapa arbetsro i klassrummet.

Inflytande

Varje klass håller klassråd på mentorstid och två klassrådsrepresentanter för frågor från varje klass vidare till skolans elevråd. Elevrådet arbetar tillsammans med en lärare och frågor förs fram till ledningen för skolan. Elevrådet träffar också regelbundet biträdande rektor på skolan. Genom att driva frågor via elevrådet kan alla elever påverka hur vi har det på vår skola.

Senast uppdaterad: 13 mars 2021